Υπέρ της συμπόρευσης με τη ΝΔ τάχθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να βοηθήσουμε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν υπονομεύει τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Ποταμιού, ενώ χαρακτήρισε «πολύ ωραία πρόταση» ο Σταύρος Θεοδωράκης να γίνει Αντιπρόεδρος στο νέο σχηματισμό. «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι, υπομονή μέχρι το Συνέδριο», ήταν η πρώτη αντίδραση από το Ποτάμι. 

Ads

Μιλώντας στο Mega, ο Ιάσων Φωτήλας δήλωσε πως τάσσεται υπέρ μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων. «Πρέπει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι να γίνουμε άλλο ένα ανάχωμα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, όπως π.χ. για τη συνταγματική αναθεώρηση και την οικονομία». 

Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε πως θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση πρέπει να συμπλεύσουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε και είπε πως αυτή θα είναι η πρότασή του, σημειώνοντας μάλιστα πως τάσσεται υπέρ της συνεργασίας και της σύγκλισης «χωρίς κόκκινες γραμμές». 

Σημειώνεται πως στο Ποτάμι επικρατεί αναβρασμός, τόσο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και μετά το άνοιγμα της Φώφης Γεννηματά για δημιουργία ενός κεντροαριστερού πολιτικού σχηματισμού. Παράλληλα ο Χάρης Θεοχάρης αμφισβήτησε έμμεσα την ηγεσία του Σταύρου Θεοδωράκη και πλέον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του επικεφαλής του κόμματος.