Στην εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχώρησαν οι αρχές, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ads

Ειδικότερα, τα 36 παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μαζί με περίπου 40 συνοδούς και τα 19 άτομα προσωπικό θα μεταφερθούν στο Παίδων «Αγία Σοφία» κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, έκκληση για άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απηύθυνε το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λόγω δεξαμενών οξυγονού που, αν τυλιχθούν στις φλογές, θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις. Στις 21:30 έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 άρρωστα παιδιά και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Εξ αυτών, 15 παιδιά πήραν εξιτήριο, ενώ 21 βρίσκονται στο Παίδων Αγία Σοφία και το «Αγλαΐα Κυριακού».

Ads

Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Αναρρωτήριο στο Νταού Πεντέλης μεταφέρθηκαν 35 παιδιά στο Ίδρυμα Μητέρα. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς, ενώ στην περιοχή της Πεντέλης βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο.