Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στη Θάσο στην περιοχή της Ποταμιάς, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας εκ νέου την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η αναζωπύρωση στην περιοχή έγινε μόλις ένα 24ωρο αφού τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

Κραυγή αγωνίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύγνωτος Βαγής» της Ποταμιάς, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροσβέστες που αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε αποθήκη κάμπινγκ.

Ads

«Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μετά την χτεσινή αναζωπύρωση στην περιοχή των κατασκηνώσεων Ποταμιάς. Όπως και χθες το βράδυ έτσι και σήμερα η συμμετοχή των εθελοντών είναι ουσιαστική και καθοριστική. Είμαστε σίγουροι ότι τα εναέρια μέσα κάνουν και έκαναν από πλευρά τους το καλύτερο δυνατό. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση.

Καμία επιτελική καθοδήγηση.

Κανένα επιτελικό σχέδιο.

Καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων.

Κανένα πλάνο.

Ο εθελοντής θα έπρεπε να βοηθάει στο έργο πυρόσβεσης. Αντίθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθοδηγεί ακόμα και παροτρύνει τις αρμόδιες αρχές για τις Επίγειες Ενέργειες πυρόσβεσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα».