Επί ποδός θα είναι όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία καθώς δίνουν μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στην Κρέστενα μετά τις 15.30 την Κυριακή στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση.

Ads

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο έχει “ανοίξει” αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς όμως να απειλεί σε αυτή τη φάση κατοικημένες περιοχές».

Και ενώ το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο από το απόγευμα της Κυριακής, δόθηκε αρχικά εντολή εκκένωσης για το χωριό Γρύλλος καθώς και την κατασκήνωση της Φρίξας, και ακολούθως ζητήθηκε και η εκκένωση της Κρέστενας, της Μακρίσιας και της Σκυλλουντίας.  Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι απειλήθηκε το διυλιστήριο, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα κάηκαν σπίτια προς την Σκιλλούντια. Τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση της Φρίξας, είναι απολύτως ασφαλή καθώς μεταφέρθηκαν στην πλατεία των Καλυβακίων έτσι ώστε να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Μιλώντας στο Open ο Αναστάσιος Καρνάρος δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα μετέφερε την τραγική εικόνα και την απόγνωση από την εξέλιξη της φωτιάς: «Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους. 

Ads

Ήδη βρίσκονται σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας στα Κρέστενα, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Ζαχάρω όπως και το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων. Η κατάσταση της υγείας του, δεν εμπνέει ανησυχία.