Εκκενώνουν τα σπίτια στους στη Βρίσα της Λέσβου οι κάτοικοι, θυμίζοντας εικόνες από τον σεισμό του 2017 όταν αναγκάστηκαν ξανά να αφήσουν τις εστίες τους.

Ads

Όπως φαίνεται στο βίντεο φορτωμένοι με πράγματα οι κάτοικοι επιβιβάζονται σε λεωφορεία καθώς οι αρχές είχαν διατάξει την εκκένωση της Βρίσας και αργότερα του Σταυρού.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών.

Μιλώντας ο στο Mega ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταχιάρχης Βέρρος άφησε αιχμές για καθυστέρηση της έλευσης στο νησί πυροσβεστικών μέσων: «Ζητήσαμε βοήθεια στις 10.00 το πρωί και ήρθε στις 13:00 το μεσημέρι».

Ads

Επίσης έκανε λόγο για ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο: «Η εικόνα δεν είναι καλή. Η φωτιά εξαπλώνεται προς δύο κατευθύνσεις και δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Η κατάσταση στον οικισμό Βατερών είναι λίγο καλύτερη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι φλόγες κατευθύνονται προς την περιοχή της Βρίσας: «Η φωτιά πάει προς διαφορετικές κατευθύνσεις». Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, είναι πέντε καμένα σπίτια στα Βατερά, ωστόσο ακόμα «δεν υπάρχει ακριβής εικόνα».