Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η πυρκαγιά στον Δήμο Λαυρεωτικής, με τις αρχές να ζητούν αρχικά μέσω SMS από το 112 την εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι, ενώ λίγο αργότερα κάτι ανάλογο συνέβη και με τους οικισμούς Συντερίνα Κερατέας, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο. 

Ads

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, η οποία αγνοείτο για αρκετή ώρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είχε ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο σε χαράδρα κι έλαβε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε από τη μεριά του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια. Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά μεταφέρεται πολύ γρήγορα από τις ριπές του αέρα. Κάλεσε τον κόσμο να μην πηγαίνει στο σημείο γιατί δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής. Η φωτιά σύμφωνα με τον ίδιο κινείται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η φωτιά είναι πολλά χιλιόμετρα είπε ακόμα. Κάλεσε τους πολίτες ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται να κατευθύνονται είτε προς Λαύριο, είτε προς Ανάβυσσο.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι απειλείται άμεσα από τις φλόγες ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου.

Διακοπή κυκλοφορίας

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ