Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ εξαπέλυσε ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας πια, Θεόδωρος Φορτσάκης, κάνοντας λόγο για ανομία που κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια με ευθύνη της κυβέρνησης. κατηγόρησε επίσης τη συμπολίτευση και τα αρμόδια υπουργεία απάθεια και αδιαφορία.

Ads

Ο κ. Φορτσάκης τονίζει ότι μία σειρά εξαιρετικά βίαιων επεισοδίων παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, ενώ καταγγέλλει ότι οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχονται επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, με την άσκηση σε βάρος τους σωματικής βίας, από άτομα που ενεργούν απρόκλητα και αντιδημοκρατικά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αστυνομία είναι παντελώς απούσα παρά τις σχετικές αναφορές και εκκλήσεις των εμπλεκομένων, εκτιμώντας ότι επιλέγει τον ρόλο του θεατή.

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για μία ακόμη φορά επιδεικνύουν απάθεια και αδιαφορία, επιτρέποντας την ανομία να κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια μας», καταλήγει ο κ. Φορτσάκης.

Ads

Σημειώνεται ότι αφορμή για την παρέμβαση Φορτσάκη ήταν η εισβολή εξω-πανεπιστημιακών ομάδων κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ και στην ΑΣΟΕ, τις οποίες καταδίκασαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.