Έντονο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο γύρω από την αποχώρηση του Κώστα Κουκοδήμου από το υπουργείο Παιδείας. Αρχικά η απόφασή του συνδέθηκε με δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί. Ωστόσο αυτό διαψεύστηκε από τον ίδιο και το υπουργείο. Το «γαλάζιο» site «antinews» αναφέρεται σε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης συνδέοντας την αποχώρησή του με φορολογικές «ατασθαλίες» στην προσωπική του επιχείρηση.

Ads

Ειδικότερα το «antinews» συνδέει την αποχώρηση του Κουκοδήμου με ένα κείμενο του «κλουζώ του ΠΑΣΟΚ», όπως τον αποκαλεί, Μιχάλη Καρχιμάκη. «Σημειωτέον ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και παρ’ ολίγο να πάει φυλακή όταν του επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ. Αφού γλίτωσε  τη φυλακή λοιπόν, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά που έκανε και στο παρελθόν, δουλειά που τον καθιέρωσε στο ΠΑΣΟΚ», γράφει το «antinews».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης πριν από μερικές ημέρες ανάρτησε στα Social Media το παρακάτω κείμενο:

«Αν κύριε Σαμαρά αποκαλυφθεί ότι υπουργός της κυβέρνησης σας πιθανόν να ήταν με νταβατζίδικη μεθόδευση ΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΗΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, σε οικογενειακή επιχείρηση (Α.Ε) που μετείχε ως αντιπρόεδρος, υπάρχει μια απορία !!!! θα τον καλύψετε; Η θα τον εξαποστείλετε»;

Ads

Το «antinews» γράφει: «Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε πριν μερικές ημέρες αναταραχή και έπειτα από έρευνα αποδείχθηκε ότι αφορούσε την επιχείρηση του κ. Κουκοδήμου και κάποια χρέη που είχε στο Δημόσιο τα οποία και προσπαθεί να ρυθμίσει. Προς τιμήν του υπέβαλε την παραίτησή του, έχασε την υπουργική καρέκλα όταν άλλα πασοκικά λαμόγια κι ερπετά ούτε καν θα διανοούνταν να εγκαταλείψουν για πολύ χειρότερα σκάνδαλα».