Μετά από διαπραγματεύσεις και συντονισμό κινήσεων παραδόθηκαν νωρίς το πρωί, στις αστυνομικές αρχές ο  21χρονος και ο 54χρονος πατέρας του που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη την Κυριακή των Βαΐων στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ads

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η παράδοσή τους στις αρχές ήταν αναμενόμενη, αλλά έπρεπε να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να καταθέσουν στις αρχές οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τον τον 21χρονο γιο του, τον οποίο η πλευρά του θύματος «δείχνει» ως δράστη, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας προσπαθεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για να μην διωχθεί ποινικά ο γιος του.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στους δυο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της παράνομης οπλοκατοχή, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ads

Και οι δυο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα έως τώρα στοιχεία έχει προκύψει πως την Κυριακή στην αγροτική περιοχή έξω από τα Ανώγεια συναντήθηκαν μέλη των δύο συγγενικών οικογενειών και συγκεκριμένα ο 54χρονος με τον γιο του και ο 23χρονος με δύο αδέλφια του.

Οι δύο οικογένειες κτηνοτρόφων έχοντας κτηματικές διαφορές από το παρελθόν, φαίνεται πως διαπληκτίστηκαν και κάποια στιγμή βγήκαν όπλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμό ο 23χρονος Μανώλης Στρατάκης.