Στον εισαγγελέα Πειραιά, συνοδεία του δικηγόρου του, παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 15χρονος οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα, η οποία κατέληξε στον θάνατο του 18χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικών.

Ads

Ο 15χρονος, ο οποίος αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών διέφυγε και ήταν καταζητούμενος, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πρώτα τους πυροβόλησαν και μετά εκείνος έκανε όπισθεν. «Μόλις σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν», τόνισε.

Όπως είπε, οι αστυνομικοί είχαν πετάξει κάτω τις μηχανές στο δρόμο και δεν βρίσκονταν επάνω στις μηχανές όταν αυτός έκανε όπισθεν. Είπε πως έκανε όπισθεν όταν είδε τους δυο φίλους του, που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο να έχουν χτυπηθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών. «Μετά πήγα να φύγω και πήρα δύο μηχανές αλλά χωρίς επιβάτες πάνω. Με κυνήγησαν, με πυροβόλησαν κιόλας. Πήγα μπροστά στη ρόδα για να καλυφθώ και στο γέμισμα έτρεξα. Δεν ειδοποίησαν ότι θα πυροβολήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι φοβήθηκαν και γι’ αυτό δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και επέμεινε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.

Ads

Η δικηγόρος του 14χρονου Βούλα Δημητριάδου, επεσήμανε στις δηλώσεις της ότι δεν νομιμοποιείται ένας αστυνομικός να προβάλει ισχυρισμό περί άμυνας όταν ο ίδιος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών ως προς την ασφάλεια τη δική σου, των ανηλίκων και του 18χρονου που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, αλλά και κατά ανυποψίαστων πολιτών.

«Καμία ζωή δεν περισσεύει, δεν αξιολογείται λιγότερο ή περισσότερο, δεν μας περισσεύουν ελληνόπουλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να υπακούμε στις εντολές των ανωτέρων τους. Αν δεν τις ακούσανε είναι ερωτηματικό», σχολίασε αναφερόμενη στα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν πολλές φορές εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου.