Αιχμές προς το Κίνημα Αλλαγής και συζήτηση ακόμα και για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού άνοιξε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ads

Όπως είπε ο κ. Κύρκος, το Κίνημα Αλλαγής, διαμορφώθηκε λάθος, από επιλογή αρχηγού και όχι από προγραμματική σύγκλιση, ενώ άφησε αιχμές και κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

«Όταν δεν προτείνουμε κάτι για την επόμενη ημέρα, καταλαβαίνω ότι η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει καμία ανάγκη από προγραμματικό λόγο αλλά από διαχείριση των συμβόλων: Είμαστε ΠΑΣΟΚ, διευρυνθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμαστε στον κόσμο που θέλει πάλι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γενικές χαρακτήρισε τις θέσεις της Φώφης Γεννηματά ο ευρωβουλευτής, λέγοντας ότι δεν τον εκφράζουν.

Ads

«Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ, να ανοίξει ένας διάλογος. Οι δώδεκα θέσεις της Γεννηματά, νιώθω ότι δεν με εκφράζουν, είναι γενικές».

«Προσπαθώ μήπως μπορέσει να οργανωθεί αυτός ο διάλογος. Σημασία έχει το Κίνημα Αλλαγής να έχει διαδικασίες και να ανοίξει τη συζήτηση ή να θέσει τους όρους για την κυβέρνηση. Πρακτικές προτάσεις, όχι γενικότητες, για να μπούμε στον διάλογο για την επόμενη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι δεν το χρειάζεται.

«Αν πιστεύουν ότι θα πάρουν μεγάλο ποσοστό εκλογικά, με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και μόνο, δεν βλέπω το “Ποτάμι” σε μια τέτοια διαδικασία, να υπάρχουμε ως γλάστρα ώστε το ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο».

«Δεν βλέπω το “Ποτάμι” στα ψηφοδέλτια», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ελπίδα του να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται και από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη για να ανοίξει μια προγραμματική συζήτηση. «Αν δεν καρποφορήσουν, ελπίζω το “Ποτάμι” να νιώσει ασφυκτικά εκεί μέσα και να οδηγηθούμε σε μία διαφορετική πορεία», είπε κάνοντας λόγο για τελευταία ευκαιρία.

«Αν το “Ποτάμι” αποτύχει να επιβάλει στο Κίνημα Αλλαγής την προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να αποχωρήσει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κύρκος.