Η Οικονομική Εισαγγελία έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί εμπλοκής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Follie Follie και στη φερόμενη απόπειρα να ευνοήσουν τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς. 

Ads

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Οικονομική Εισαγγελία δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας-δωροληψίας σε βάρος του πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και των πρώην βουλευτών Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε φτάσει στην δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η «Price Water House Coopers». Έτσι, στην έκθεση των 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Folli  Follie Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Σε αυτά τα e-mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι επιχειρούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της Folli Follie, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Στην συνέχεια, η Οικονομική Εισαγγελία  απέστειλε  αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαουρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ads

Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε σχετικά με την απόφαση ότι «Πριν από λίγες ημέρες ήρθε η Εισαγγελική πράξη που βάζει τέλος στην άδικη και ανήθικη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός μου στην υπόθεση. Αφού δεν προέκυψαν στοιχεία -και πως να προκύψουν άλλωστε- η υπόθεση κλείνει και τίθεται στο αρχείο. Μια αναφορά του ονόματός μου, από ένα άγνωστο σε εμένα άτομο, σε κάποιο εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρίας Folli Follie, πήρε διαστάσεις είδησης, γεγονός που οδήγησε στην άρση της ασυλίας μου. Χωρίς προηγούμενη διερεύνηση του βάσιμου των γεγονότων, διασύρεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου και δημιουργούνται σκιές, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πέρα από μια αναφορά σε ένα e-mail».