Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσε χθες το απόγευμα μία 20χρονη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συνομήλικο συμφοιτητή της.

Ads

Σύμφωνα με το thestival.gr, η νεαρή φοιτήτρια έπεσε θύμα ασέλγειας από τον φοιτητή την ώρα που μελετούσε. Η κοπέλα διάβαζε, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε κάτι να την ακουμπά στην πλάτη. Άπλωσε το χέρι της και διαπίστωσε ότι κάποιος εκσπερμάτωσε πάνω της. Όταν γύρισε το κεφάλι της είδε έναν νεαρό να την κοιτά και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή. Εκείνη έβαλε τις φωνές, ζητώντας βοήθεια.

Ο βιβλιοθηκονόμος καταδίωξε τον νεαρό και με τη βοήθεια ενός φύλακα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 20χρονο κοντά στην Θεολογική Σχολή. Αποδείχτηκε ότι είναι φοιτητής του ΑΠΘ. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και ο νεαρός συνελήφθη. 

Ο νεαρός παραδέχτηκε την πράξη του και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το έκανε γιατί εκείνη τη στιγμή ήθελε να εκτονωθεί. Αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ads

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε ότι ο φοιτητής «προέβη σε μία ανήκεστη πράξη. Ευλόγως η φοιτήτρια διαμαρτυρήθηκε». 

«Δεν γίνεται να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι έχει ο καθένας στο μυαλό του και σε ποια πράξη θα προβεί. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει τις δομές που σχετίζονται με τη φοιτητική μέριμνα και τη ψυχολογική στήριξη» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Ακόμα και ο φοιτητής που προέβη σε αυτήν ανήκεστη πράξη αν πραγματικά έχει πρόβλημα και θέλει κάποια υποστήριξη, αφού τελειώσει με τις περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, θα την έχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι δίπλα στα παιδιά που δέχονται οποιαδήποτε επίθεση αλλά ακόμη και σε αυτούς που επιτίθενται, αν αποδειχθεί ότι χρήζουν ειδικής βοήθειας. «Ήταν ένα λυπηρό περιστατικό και έγιναν οι δέουσες ενέργειες», κατέληξε ο Πρύτανης.