Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ, οι οποίες θα διεξάγονταν στο Ζάππειο Μέγαρο, απόφαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις αρκετών σχημάτων και ανεξάρτητων φοιτητών που επιρρίπτουν ευθύνες στις παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.

Ads

Η διαδικασία των εκλογών θα διεξάγονταν στο Ζάππειο, όπως προτάθηκε και άλλες χρονιές, καθώς οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επικαλούνται τον κίνδυνο επεισοδίων.

Σε σημερινές τους ανακοινώσεις για το γεγονός οι δύο παρατάξεις αλληλοκατηγορούνται και αλληλοκαταγγέλλονται.

Από την πλευρά τους, ενάντια στην απόφαση της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών στο Ζάππειο δηλώνουν με ανακοινώσεις τους Αριστερά σχήματα, καταγγέλλοντας την απόφαση να διεξαχθεί η διαδικασία σε χώρο εκτός Ιδρύματος.

Ads

Η διαδικασία των εκλογών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αποτελέσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια «κόκκινο πανί», με κατηγορίες για νοθείες και μη δημοκρατικές διαδικασίες σε βάρος των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.

Μάλιστα, κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν και πάλι ακυρωθεί, έπειτα από εισβολές ατόμων που ακύρωναν τη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, σε αδιέξοδο βρίσκεται και η Νομική Αθήνας. Από την μία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τα μέλη της παράταξής της να προσέλθουν στις κάλπες που έχουν στηθεί στην Αίγλη Ζαππείου, από την άλλη ωστόσο, σφοδρές είναι αντιδράσεις κυρίως των Αριστερών παρατάξεων που επιθυμούν να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σίνα.

Χαρακτηριστικό πάντως και της φετινής διαδικασίας, είναι η έλλειψη ενιαίου οργάνου, επιφορτισμένου με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.