Ξαναστήνονται οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές σήμερα Τετάρτη, όπως αποφάσισε το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών, έπειτα από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Ads

Η τελευταία φορά που έγιναν εκλογές στα πανεπιστήμια ήταν στις 11 Απριλίου 2019. Πέρσι, η Νίκη Κεραμέως είχε προτείνει την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή των εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν προχώρησε, καθώς δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι είχαν εκφράσει αντιδράσεις.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως στόχος είναι «ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επενδύει στην ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα».

Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», με πρόταγμα «Μόνοι τους και όλοι μας», ζητά «Μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά των φοιτητών, που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων».

Ads

Η ΠΑΣΠ αναφέρει πως πρέπει «να υψώσουμε τοίχος στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας που κάποιοι επιθυμούν», με σύνθημα «Μαζί, με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη γνώση, στο αύριο».

Από την πλευρά της, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.), με κεντρικό σύνθημα «Αντεπίθεση τώρα!», δηλώνει «Ενάντια στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, των ταξικών φραγμών, της καταστολής».

«Ή εμείς ή αυτοί» τα σύνθημα του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι είναι αναγκαίο «να συγκροτήσουμε μέτωπο δημοκρατίας εν όψει των φοιτητικών εκλογών που θα σταθεί ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν τις ζωές μας».

Υπενθυμίζεται, ότι δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 18 και 19 Μαΐου στα ΑΕΙ και οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους.