Φοιτητές εγκλώβισαν περίπου 30 καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα στο κτίριο της Συγκλήτου, επί περίπου μία ώρα.

Ads

Οι φοιτητές ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά του «στεκιού» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική, καθώς και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια.

«Να φύγει ο Ρουβίκωνας» ζητούν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ 

Την αποχώρηση του «Ρουβίκωνα» από τη Φιλοσοφική Σχολή ζητούν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ με ανακοίνωσή τους, με την οποία «καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις».

Ads

Όπως επισημαίνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Η ΠΟΣΔΕΠ

Τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) σε ανακοίνωσή της, διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική και απαίτησε «να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» καθώς και να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα».