Την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Συνδιάσκεψης που ολοκληρώθηκε σήμερα με την – σχεδόν – ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Διακήρυξης και των Προγραμματικών Θέσεων. 

Ads

Η Φώφη Γεννηματά στην καταληκτική ομιλία της άσκησε και πάλι κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα πορευτεί «ούτε για τη συντηρητική ΝΔ, ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ». «Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα συμφωνήσαμε» πρόσθεσε. 

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη. Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να “μπετονάρουν” τα ακροατήριά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά. 

«Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, στο δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη, με την Πολιτική Διακήρυξη, με τις δικές επεξεργασμένες απαντήσεις – κατευθυντήριες γραμμές – για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Ads

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο Προοδευτικός Πόλος της Κοινωνίας, είναι η Ελπίδα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα καθώς εκφράζει σε μεγάλη κοινωνική συμμαχία των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού» τόνισε. 

Τέλος η Φώφη Γεννηματά έθεσε ως άμεση επιλογή τη φυγή προς το μέλλον και κάλεσε τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αφήσουν τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες και τα παιχνίδια της παραπολιτικής και να επιστρέψουν στη ρεαλιστική πολιτική.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη τη δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για στελέχη που δεν συμμετέχουν στη προσπάθεια που έχει αναληφθεί.

«Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες. Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες» είπε χαρακτηριστικά.