Το βράδυ της Κυριακής σε πάνελ στο Σκάι για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πανηγύριζε για τον «θρίαμβο» του Χρήστου Πάχτα στο Δήμο Αριστοτέλη. Όμως λόγω της ενσωμάτωσης τα ποσοστά που δημοσιεύτηκαν αρχικά δεν ήταν αντιπροσωπευτικά. Λίγο αργότερα ο Γιάννης Μίχος, που εκπροσωπεί το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, κέρδισε τον Δήμο από τον πρώτο γύρο με 51,13%.

Ads

Ο Χρήστος Πάχτας, που στήριξε τις εξορύξεις χρυσού, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 46,95%. «Το θέμα του χρυσορυχείου στις Σκουριές. Μολότοφ, φασαρίες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ. Είχαμε εκλογές και ο δήμαρχος που υποστηρίζει το χρυσωρυχείο, ο Χρήστος Πάχτας, πήρε 68%. Το οτι πήρε 68% το ξέρουμε, τελείωσε. Αυτός θα είναι ο δήμαρχος», δήλωνε και συνέχιζε:

«Ερώτηση τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρ των τοπικών δημοψηφισμάτων, θα σεβαστεί το τοπικό δημοψήφισμα στην περιοχή αυτή; Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως οι εκλογές είναι δημοψήφισμα για το θέμα του χρυσωρυχείου και ο ‘υπέρ του χρυσωρυχείου’ πήρε 68%». Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, την απάντηση στο ερώτημά που έθεσε θα πρέπει να την δώσει ο ίδιος. «Θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος;»

* Βίντεο από το Projector-Revolt.blogspot.gr