Απέκλεισε το ενδεχόμενο το νερό και η ενέργεια να περάσουν σε χέρια ιδιωτών ο υπ. Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης είπε πως θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, και δεν χρειάζεται να ψηφιστεί.

Ads

 
«Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε» δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ζει άλλο έτσι, με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση, να ψάχνει τα σκουπίδια. Αυτό θα ανατραπεί, έτυχε σε μας να είμαστε οι πρώτοι, θα έρθουν κι άλλοι. Και θα προλάβουμε και θα μείνουμε για πολλά χρόνια, διότι έχουμε τον λαό με το μέρος μας».
 
Σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπογράμμισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς. Δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρήσεων οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημά τους.
 
«Πρώτον, είπαμε ότι γι’ αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή της σε αυτή τη φάση, αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις πάρουμε πίσω, το βλέπουμε. Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τα έργα, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να επανεξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές. Να βρούμε το τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Τρίτον, τα 200 – 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπουλημά τους» είπε συγκεκριμένα.
 
Για τις τράπεζες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή των διοικήσεων: «Οι τράπεζες είναι μοχλός ανάπτυξης, άρα είναι υποχρεωμένες με μια διοίκηση που θα είναι υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις».