«Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή με δική σας μεθόδευση», «το μόνο που κάνετε είναι να φυλακίζετε κόσμο και να στοχοποιείτε πολιτικούς» είπε ο Νίκος Φίλης χθες, στον Σκάι, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια.

Ads

«Το κρύβετε; Δεν είστε υπερήφανοι για αυτό;» συνέχισε ο κ. Φίλης, θέτοντας το ερώτημα: «Έχει δικαίωμα κρίσης σύμφωνα με τη δικονομία;» και υπογραμμίζοντας ότι «η ταλαιπωρία της Ηριάννας ξεκίνησε από μία επισήμανση του κ. Δένδια σε ένα non paper». 

Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του έκανε λόγο για στοχοποίηση του.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν τον Ιανουάριο του 2013, οι αρχές είχαν προχωρήσει σε μαζικές προσαγωγές «υπόπτων» για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρίνων της Φωτιάς. πολλοί είχαν συλληφθεί χωρίς ή με ελλιπή στοιχεία. Δύο εκ των προσαχθέντων, η Ηριάννα και ο σύντροφός της, δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ads

Αυτό είχε εξοργίσει τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος είχε δηλώσει πως «και οι κρίνοντες κρίνονται». Έκανε επίσης λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια στην Καθημερινή είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από τους Εισαγγελείς, που ανέφεραν μεταξύ άλλων πως αυτές οι δηλώσεις «συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

«Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε», είχε απαντήσει, με non paper, ο Νίκος Δένδιας.