«Αντί για μια μεγάλη επένδυση στην υγειονομική θωράκιση των σχολείων, στην καθαριότητα και στην υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση επένδυσε και πάλι στην τρομοκράτηση του κινήματος των μαθητών που ζητούν μόρφωση και ασφαλή σχολεία», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, αναφορικά με την διάλυση της σημερινής μαθητικής πορείας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας.  

Ads

«Δύο μέρες μετά την καταδίκη της ΧΑ και την απόπειρα της κυβέρνησης να καταστείλει τη χαρά και την ελπίδα ενός τεράστιου πλήθους που γιόρταζε τη νίκη της Δημοκρατίας εναντίον του φασισμού, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα δακρυγόνα τη διαδήλωση των μαθητών, έξω από το υπουργείο Παιδείας», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «η κυρία υπουργός για μια ακόμη φορά άφησε απροστάτευτα τα παιδιά στην απρόκλητη αστυνομική βία της Αστυνομίας», και προσθέτει: «Με την απόφασή της για τιμωρία των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για κάθε είδους αυθαίρετες και επικίνδυνες συμπεριφορές εναντίον των μαθητών στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και βέβαια στα σημερινά αστυνομικά έκτροπα».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Φίλης καταδικάζει «απερίφραστα αυτό το νέο ρεσιτάλ βίας και τραμπουκισμού απέναντι σε ανήλικα παιδιά και, δυστυχώς, την αποκάλυψη δύο μέρες μετά την καταδίκη της ΧΑ πόσο ριζωμένες είναι οι ακροδεξιές αντιλήψεις μέσα στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας».

«Είναι προφανές, μετά τις σημερινές αθλιότητες και την κάλυψη που παρείχε η υπουργός Παιδείας στην παραβατική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, ακόμη και μέσα στο χώρο του ΜΑLL, όπου κατέφυγαν οι μαθητές για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα, κάθε συνάντηση και διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς σε “διάλογο” υπό την φωταψία δακρυγόνων και βλημάτων κρότου-λάμψης δεν συμμετέχουμε», αναφέρει και απευθύνει έκκληση «στην κυβέρνηση και ειδικά στους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του ΜALL για να βγουν με ασφάλεια τα παιδιά. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», καταλήγει.

Ads