Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του Δημοσίου, αναφέρθηκε στα σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, που επανέφεραν με ομιλίες τους οι Σταύρος Θεοδωράκης και Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν επιδιώκουμε εκλογές, δεν επιδιώκουμε δημοψήφισμα, αλλά δεν τα φοβόμαστε. Κάποιοι έχουν λόγο να τα φοβούνται», είπε.

Ads

«Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων». «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας, άλλου προσανατολισμού, σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες», τόνισε, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο νέου κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή.

«Εμείς πραξικοπήματα δεν κάνουμε, δεν κυβερνάμε ερήμην του λαού, κυβερνάμε με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη του λαού», επισήμανε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να χαμηλώσει τους τόνους. «Με αναμπουμπούλα δεν έχετε πολιτικό μέλλον», είπε.