Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός έγινε στόχος Fake News.

Ads

Πολλά ειδησεογραφικά μέσα έσπευσαν χθες να αναπαραγάγουν την είδηση ότι η αστυνομία μετέφερε τα μηχανήματα ασφαλείας του αεροδρομίου Καλαμάτας στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, όπου ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διέψευσε όμως τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας. «Όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Για το συγκεκριμένο θέμα βγήκε ανακοίνωση κι από το αρμόδιο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη, η οποία αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στον χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίζουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.Όσον αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα (12) εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της».

Ads