Το Facebook μπλόκαρε τα προφίλ της Χρυσής Αυγής

13:35 | 12 Νοε. 2012
Τελευταία ανανέωση 21:48 | 12 Νοε. 2012

Delete σε όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος από τις σελίδες του πάτησε χθες το Facebook, κρίνοντας ότι αυτές παραβαίνουν την πολιτική κατά της βίας και του ρατσισμού που υιοθετεί.
 

Παράλληλα, διαγράφηκαν και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και χρηστών που είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.

 
Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες αποβάλλεται από το δίκτυο, ενώ δίδεται το δικαίωμα σχετικών καταγγελιών στους χρήστες.
 
Οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν προφανώς εκατοντάδες και συνεπώς το Facebook αποφάσισε να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς.
 
Για «λογοκρισία» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, που σε επίσημη ανακοίνωσή της μιλά για «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών». Βουλευτές της προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρίας.

Κατηγορία άρθρου:

Tags άρθρου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Την εκτίμηση ότι στα δημόσια ταμεία θα εισρεύσουν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ από τις ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ εξέφρασε ο διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι...
(0)
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ εξαπέλυσε ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας πια, Θεόδωρος Φορτσάκης, κάνοντας λόγο...
(0)
«Είναι γνωστό πως στη Γερμανία ο Τύπος ελέγχεται, όπως και εδώ, όπου οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατά τη διάρκεια συνέντευξής...
(0)

E-mail alerts

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για έκτακτα γεγονότα, θέματα ή πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν όπως η κατηγορία Ελλάδα;

Κάντε το με ένα κλικ, στην νέα δωρεάν υπηρεσία e-mail alerts που σας προσφέρει το TVXS.
Για να εγγραφείτε, πρέπει να κάνετε log in.

Σχολιασμός, πατήστε για να δείτε τα σχόλια και να σχολιάσετε.

Powered by Pressflow, an open source content management system