Το Facebook μπλόκαρε τα προφίλ της Χρυσής Αυγής

13:35 | 12 Νοε. 2012
Τελευταία ανανέωση 21:48 | 12 Νοε. 2012

Delete σε όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος από τις σελίδες του πάτησε χθες το Facebook, κρίνοντας ότι αυτές παραβαίνουν την πολιτική κατά της βίας και του ρατσισμού που υιοθετεί.
 

Παράλληλα, διαγράφηκαν και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και χρηστών που είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.

 
Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες αποβάλλεται από το δίκτυο, ενώ δίδεται το δικαίωμα σχετικών καταγγελιών στους χρήστες.
 
Οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν προφανώς εκατοντάδες και συνεπώς το Facebook αποφάσισε να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς.
 
Για «λογοκρισία» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, που σε επίσημη ανακοίνωσή της μιλά για «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών». Βουλευτές της προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρίας.

Κατηγορία άρθρου:

Tags άρθρου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Ως μία μάχη παρόμοια εκείνης του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ παρομοίασε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ινγκλέσιας, τη διαπραγματευτική μάχη της Ελλάδας ενάντια στους Ευρωπαίους εταίρους της. Σχολιάζοντας...
(0)
Κριτική στην ηγεσία της Ευρώπης συνολικά, αλλά και στην ηγεσία της Γερμανίας ειδικά, στην οποία και καταλογίζει μια ξεροκέφαλη επιμονή σε μια πολιτική λιτότητας, ασκεί ο μεγαλύτερος εν ζωή Γερμανός...
(1)
Ο Τσίπρας ήθελε να τον ακούσουν, και αυτό ακριβώς πέτυχε χθες βράδυ, αναφέρει άρθρο της Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να δράσει» αποτιμώντας ως θετική για τον Έλληνα πρωθυπουργό...
(2)

E-mail alerts

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για έκτακτα γεγονότα, θέματα ή πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν όπως η κατηγορία Ελλάδα;

Κάντε το με ένα κλικ, στην νέα δωρεάν υπηρεσία e-mail alerts που σας προσφέρει το TVXS.
Για να εγγραφείτε, πρέπει να κάνετε log in.

Σχολιασμός, πατήστε για να δείτε τα σχόλια και να σχολιάσετε.

Powered by Pressflow, an open source content management system