Ποινή επέβαλε το Facebook στο Golden Dawn Watch/Παρατηρητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής διότι μετέδωσε τη φράση «είμαι ναζί και φασίστας» που ανέφερε στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι «εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Αυτά εδώ είναι ανεπίτρεπτα».

Η ανακοίνωση του Golden Dawn Watch:

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός από το facebook στο Golden Dawn Watch/Παρατηρητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής επειδή μετέδωσε φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, σήμερα 6 Ιουλίου. Επιβλήθηκε δηλαδή ποινή στο Παρατηρητήριο επειδή έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί.

Ads

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής και να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.
Θα αξιοποιήσουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πληροφόρηση αυτή.

image