Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο 22χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία 41χρονης άστεγης γυναίκας στη Γλυφάδα ως «θυσία στον σατανά». Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού. Ο δικηγόρος του, Φαήλος Κρανιδιώτης, υποστήριξε, ότι ο κατηγορούμενος είναι άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και χρήστης ουσιών από την ηλικία των 14.

Ads

Ο 22χρονος παρέδωσε στον ανακριτή δωδεκασέλιδο υπόμνημα και έγγραφα για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας, εξαιτίας της οποίας προκύπτει ότι είχε απαλλαγεί από τον στρατό, όπως ισχυρίζεται.

Στον φάκελο που παρέδωσε στον ανακριτή η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, περιλαμβάνονται επίσης βίαια επεισόδια σε βάρος του πατέρα του και εκτιμήσεις ειδικών ότι ο 22χρονος, εξαιτίας της νόσου του, έχει οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι το επίμαχο βράδυ έβλεπε και άκουγε δαίμονες που τον προέτρεπαν να σκοτώσει κάποιον για να τον αφήσουν και να γλιτώσει τη δική του ζωή. «Το κακό δεν με εκφράζει πλέον», είπε ο 22χρονος δολοφόνος απολογούμενος. «Με έβαλε και το ‘κανα ο Σατανάς».

Ads