Για πλήρη άγνοια του Κ. Μητσοτάκη όσο και των στελεχών της ΝΔ, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αξιολόγηση και έγκριση των επενδύσεων στα λιμάνια και την πορεία αξιολόγησης του masterplan του ΟΛΠ, κάνει λόγο σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Ads

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που ακολούθησαν την επίσκεψη του στον ΟΛΠ και ιδιαίτερα οι αναφορές του περί “αλλαγής κανόνων από τη διοίκηση και από το ελληνικό κράτος εκ των υστέρων” και περί “εγκεκριμένου master plan”, δηλώνουν την πλήρη άγνοια τόσο του ιδίου όσο και των στελεχών της ΝΔ για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αξιολόγηση και έγκριση των επενδύσεων στα λιμάνια» τονίζεται στη δήλωση του υπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση των επενδύσεων στα λιμάνια από το υπουργείο Πολιτισμού, προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της ΕΣΑΛ, το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο σωστά προβλέπει την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού των επενδυτικών σχεδίων στα λιμάνια. Άλλωστε η εν λόγω έγκριση, έχει δοθεί για το σύνολο των master plan που έχουν μέχρι σήμερα αξιολογηθεί», αναφέρει ο Φ. Κουβέλης.

Προσθέτει επίσης ότι «όλες οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, ακολουθούν τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης η οποία έχει συμφωνηθεί με τον ΟΛΠ και έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και με ψήφο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ads

«Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά και στο πλαίσιο αυτό, και σε στενή συνεργασία με τον ΟΛΠ, εγκρίθηκε το σύνολο των υποχρεωτικών επενδύσεων, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων, υπό προϋποθέσεις που τίθενται τόσο από τη Σύμβαση Παραχώρησης όσο και από την ελληνική νομοθεσία» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός.