Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, των πρώην προέδρων της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και Φίλιππου Πετσάλνικου, των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, μελών του ΠΑΣΟΚ και ιστορικών στελεχών του, η Φώφη Γεννηματά, άνοιξε τις εργασίες του έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ads

«Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη», τόνισε η Φ. Γεννηματά, διαμηνύοντας παράλληλα ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια, τη μιζέρια και στην υπονόμευση, απαντώντας στα στελέχη του κόμματος που της ασκούν κριτική.

«Ζητώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις που κατατίθενται στα όργανά μας», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα έτσι λειτουργούν, με σεβασμό στην πλειοψηφία. Κάλεσε παράλληλα τους εσωκομματικούς αντιπάλους της να αρθρώσουν έναν ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο και να καταθέσουν στο συνέδριο τις ενστάσεις τους για τις ακολουθούμενες πολιτικές του κόμματος.

Στο ίδιο πνεύμα μιλώντας, έστειλε μήνυμα προς τους μνηστήρες της προεδρίας στο ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως όποιος έχει φιλοδοξίες, τότε μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο του 2021. «Θα είμαι εκεί και θα περιμένω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ads

«Η εντολή που μας έχει δώσει ο κόσμος είναι να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό μέσα στο νέο μας πολιτικό σπίτι, το σπίτι που χτίσαμε μαζί, το Κίνημα Αλλαγής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρό, δικαιωμένο και ζωντανό ΠΑΣΟΚ.

«Βάζουμε μπροστά τα νεότερα στελέχη που σηματοδοτούν τη μετάβαση στη γενιά που πλήρωσε το τίμημα της κρίσης. Που σήμερα κρατούν με περηφάνια την ψυχή του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ψυχή τους κι ας μην πρόλαβαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα, τον Γιώργο Γεννηματά. Ας μην είχαν ποτέ αξιώματα και ας μην πρόλαβαν ποτέ τις καλύτερες μέρες που εμείς ζήσαμε», είπε η Φ. Γεννηματά.

Νωρίτερα σήμερα, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα τις αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν από το συνέδριο.

Την Κυριακή αναμένονται οι τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών, καθώς και των διαφωνούντων με την ηγεσία. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής με την έγκριση των εισηγήσεων, του νέου σχεδίου καταστατικού και της διακήρυξης.