Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της πρωτίστως στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στην ΝΔ για την άρνησή τους να δείξουν συναίνεση με βάση την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για αναλογικό εκλογικό σύστημα.

Ads

«Να μη κοιτούν λοιπόν προς τα εμάς όσοι ψάχνουν είτε άλλοθι και δεκανίκια είτε πρόθυμους και χρήσιμους ηλιθίους. Σε μας να κοιτάξουν, όταν μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια», τόνισε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της, καθιστώντας σαφές ότι, δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση. «Επιχειρήθηκε, από πολλές πλευρές, μεγάλη σπέκουλα αναφορικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Καλώς ή κακώς, κάποιοι ξέρουν να κάνουν πολιτική μόνο με τρολς και παπαγαλάκια. Δεν μας αγγίζει ούτε η σπέκουλα, ούτε το ?τρολάρισμα», συνέχισε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε την πρότασή της για συναίνεση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ενώ έστειλε μήνυμα σε στελέχη στο εσωτερικό του κόμματός της λέγοντας ότι, η θέση για κυβερνητική συνεργασία είναι σαφής και δεδομένη. «Η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα κυβερνητικών συνεργασιών είναι σαφής, δεδομένη, αδιαπραγμάτευτη και ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίτημα και αίσθημα. Ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, ευρείας πολιτικής συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που θα υπηρετήσει μια καθαρή Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση, αλλά θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παθογένειες που την προκάλεσαν.

Το ξεκαθαρίζω λοιπόν, μην γίνει κανένα λάθος. Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος! Όσοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τσόντα, να φροντίσουν έγκαιρα να χωρέσουν και στα ψηφοδέλτια τους!»

Ads