Την πρόθεση της ευρωομάδας της Αριστεράς να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Λουξεμβούργου γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ads

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Δ. Παπαδημούλης, επισήμανε ότι «υπάρχουν εταιρίες σε ελληνικά χέρια που στέρησαν απο την Ελλάδα τεράστια φορολογικά έσοδα τη στιγμή που υπερφορολογείται ο μισθωτός και ο συνταξιούχους, κάποιοι άλλοι γλιτώνουν φόρους μέσω offshore».

Παράλληλα, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «θάψιμο του θέματος από τα ελληνικά ΜΜΕ που είχαν διαφημίσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρίες».

Αναφερόμενος, τέλος, στην εμπλοκή του ονόματος του Γιώργου Καρατζαφέρη στο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Έχουμε ένα είδος πολιτικών που εμφανίζονται πολύ πατριώτες αλλά έχουν επιχειρήσεις και κόλπα για να μη πληρώνουν φόρο για τη πατρίδα». 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Σκάναλο Γιούνγκερ: η χαριστική βολή στην κυβέρνηση Σαμαρά;

Bloomberg: Διώξτε τον Γιούνκερ από την Κομισιόν