Ποσοστό 25,5% έως 28,5% δίνει η εκλογική πρόβλεψη της Κάπα Research στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να προηγείται με 2 έως 8 μονάδες και ποσοστό 30,5% έως 33,5%.

Ads

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6% έως 8%, η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό και το ΚΚΕ με ποσοστό 5% έως 7%.

Τα υπόλοιπά κόμματα λαβάνουν ποσοστά:

ΜΕΡΑ: 2,5 – 3,5 %
Ελληνική Λύση: 2,5 – 3,5 %
Το Ποτάμι: 1,5 – 2,5 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,5 – 2,5 %
Ένωση Κεντρώων: 1,5 – 2,5 %
Οικολόγοι Πράσινοι: 1 – 2 %
Λαϊκή Ενότητα: 1 – 2 %
Πλεύση Ελευθερίας: 1 – 2 %
Άλλο: 6 – 10 %

Ads

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Exit polls: Διαφορά 3 έως 11% υπέρ ΝΔ

H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τα πρώτα σχόλια

«Η ΝΔ κερδίζει τον στόχο της πλειοψηφίας, αποκτά  33,5 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Κapa Research. Μια διαφορά με βάση τους μέσους όρους περίπου στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ επιβεβαίωσε τη συσπείρωση με εισροές και από άλλους χώρους. Ένα κομμάτι των ψηφοφόρων της ΧΑ εισέρρευσε στη ΝΔ και άλλο ένα στην ‘’Ελληνική λύση’’. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις Ευρωεκλογές του ‘14 και λίγο υψηλότερα από το 2015. Περίπου στις 9 με 10 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», σχολίασε ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Περίπου στις 9 με 10 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Όπως επεσήμανε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της Singular Logic, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: «Είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία με τρεις κάλπες. Έχει προβλεφθεί μια φυσιολογική ροή για τις ευρωεκλογές, και για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Μετά τις 21:00 και προς τις 22:00 θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση, αρχικά για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις περιφερειακές και όπου χρειαστεί για τους δήμους».

Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ: