Αξιολόγηση με ευνοϊκούς όρους θα εφαρμοστεί σε περίπου 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, στο γραφείο του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, στα κόμματα, στην ΑΔΕΔΥ ή και σε φορείς της (όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο), σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων. Επιπλέον προβλέπονται διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες για τους «ευνοημένους» καθώς και περιορισμένα κριτήρια αξιολόγησης. «Ανακριβή και ανυπόστατα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα σχετικά δημοσιεύματα.  

Ads

Διαβάστε επίσης: Εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα «γαλάζιοι» υπάλληλοι
 
Απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει ότι κριτές για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα είναι οι άμεσοι προϊσταμένοί τους. Ουσιαστικά, προβλέπεται ότι οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους θα είναι και οι αξιολογητές τους.
 
Διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες
 
Μάλιστα, στην εν λόγω απόφαση του υπουργείου αναφέρονται πέντε διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες με άριστα το «10» αντί τριών που έχουν οριστεί για την αξιολόγηση των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου και όπου σε καθεμία μπορεί να καταταγεί μόνο συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων (το 25% να λάβει από 9 έως 10 βαθμούς, το 60% από 7 έως 8 βαθμούς και το 15% να περιοριστεί σε 1 έως 6 βαθμούς).
 
Επιπλέον, βάσει της διατύπωσης στην απόφαση παραμένει ανοικτό εάν θα ισχύσει η ίδια ποσόστωση και για τους αποσπασμένους. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο οι άμεσοι προϊστάμενοι και αξιολογητές τους (βουλευτές, ευρωβουλευτές κ.λπ.) να μπορούν να καθορίζουν και μεγαλύτερο ποσοστό για αυτούς που θα κρίνουν ως αποδοτικούς, σημειώνεται στο δημοσείυμα. «Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της σχετικής απόφασης επιμερισμού ανώτατων ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης… είναι ο αξιολογητής» αναφέρει η σχετική υπουργική απόφαση.
 
Περιορισμός και των κριτηρίων αξιολόγησης
 
Την ώρα, με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιορίζονται και τα κριτήρια αξιολόγησης σε 8 αντί 16 που ισχύουν για το υπόλοιπο Δημόσιο. «Το γεγονός ότι οι συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας (σ.σ.: της υπουργικής απόφασης για τους αποσπασμένους) είναι διακριτές σε σχέση με εκείνες των υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσιακές μονάδες των φορέων της δημόσιας διοίκησης», σημειώνεται στην απόφαση του υπουργείου.

Ανυπόστατα τα δημοσίευματα, λέει το υπουργείο

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «κανένας απολύτως δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης».

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας με τίτλους «Αξιολόγηση light σε “δικά μας παιδιά”» και «Αξιολόγηση βάσει ειδικού συστήματος» είναι ανακριβή και ανυπόστατα.

Συγκεκριμένα:

1) Οι δημόσιοι υπάλληλοι που διατίθενται για τη γραμματειακή υποστήριξη σε γραφεία βουλευτών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γραφείο του Έλληνα Επίτροπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε γραφεία κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ!

Με την Υπουργική Απόφαση της 6ης Ιουνίου 2014 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εν λόγω κατηγορίες υπαλλήλων θα αξιολογηθούν για πρώτη φορά.

2) Το «ειδικό σύστημα αξιολόγησης» ή «αξιολόγηση light» είναι αναληθές. Το σύστημα αξιολόγησης είναι το ίδιο που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

3) Η αναφορά σε «μισά κριτήρια» είναι αναληθής. Οι συντάκτες των εν λόγω ρεπορτάζ αγνοούν ότι 16 είναι τα κριτήρια που ισχύουν μόνο στην αξιολόγηση των προϊσταμένων στο Δημόσιο και όχι «για όλο το Δημόσιο», όπως ανακριβώς αναφέρουν.

4) Τα ρεπορτάζ σημειώνουν ότι «δεν αναφέρεται σαφώς εάν (η αξιολόγηση) θα τηρεί τον κανόνα της ποσόστωσης», κάτι που είναι αναληθές.

Το άρθρο 6 της Υπουργικής Απόφασης αναφέρει σαφώς ότι εφαρμόζονται οι «διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4250/2014», οι οποίες είναι οι διατάξεις που περιγράφουν τα «ανώτατα ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης», τη λεγόμενη δηλαδή ποσόστωση.

5) Η αναφορά σε «ειδική βαθμολόγηση σε πέντε κλίμακες» είναι αναληθής.

Με βάση το Π.Δ. 318/92 για την «αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών», οι ίδιες ακριβώς κλίμακες ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

6) Η αξιολόγηση των εν λόγω δημοσίων υπαλλήλων (αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών, κ.λπ.) δεν προσμετράται στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Τέλος, τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κανένας απολύτως δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι ψευδή και παραπλανητικά».