Σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η 55χρονη δικηγόρος η οποία τραυματίστηκε βαριά από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της, την Παρασκευή του βράδυ στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο μεταφέρθηκε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεαραπείας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής: «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ''Ο Ευαγγελισμός'', γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Το χρονικό του τραυματισμού

Η γυναίκα βρισκόταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια όταν τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ευθείας βολής, η οποία εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων και καρφώθηκε στο αριστερό της γόνατο.

Οι συγκλονιστικές στιγμές καταγράφηκαν στην κάμερα του Euronews.


Η τραυματισμένη δικηγόρος μεταφέρθηκε αρχικά στην οδό Κουντουριώτου όπου αστυνομικοί και πολίτες προσπάθησαν να την βοηθήσουν, μέχρι την στιγμή που έφτασε το ΕΚΑΒ και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη ασκήθηκε κατά αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πολυεθνικές συλλήψεις

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.