«Δεν μπορεί να εξηγηθεί τι τον έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, που να τον κάνει να φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικός, Σπύρος Κρικέτος, μιλώντας για τον συνάδελφό του που προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους.

Ads

«Έχουμε μείνει όλοι άναυδοι», είπε ο ίδιος, ενώ σημείωσε πως ο 42χρονος «δεν είχε κάποιο ψυχικό νόσημα».

Όσον αφορά στα ψυχομετρικά τεστ που περνούν οι αστυνομικοί, o Σ. Κρικέτος εξήγησε ότι πρέπει να γίνεται κάθε πέντε χρόνια και αναφερόμενος στον συγκεκριμένο επιβεβαίωσε πως το είχε περάσει επιτυχώς το 2011 και η επόμενη εξέτασή του επρόκειτο να γίνει, όμως είχε καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεκριμένες εξετάσεις έχουν οδηγήσει στην αφαίρεση όπλων από 400 με 500 αστυνομικούς.

Ads

Τόνισε επίσης ότι οι ίδιοι αστυνομικοί είναι αυτοί που ζητούν τις εξετάσεις και αναφέρθηκε σε γραμμή υποστήριξής τους η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα. «Είμαστε σε καλό δρόμο, οι αστυνομικοί πρέπει να ελέγχονται», είπε.

Εκτίμησε ότι, ο 42χρονος «δεν πρέπει να είχε ψυχικό νόσημα, για να φτάσει εδώ» και απηύθυνε έκκληση προς τους γείτονες και τους συγγενείς της οικογένειας, να μιλήσουν στις Αρχές, αν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή τους.