«Καμία χώρα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά όσο η Ελλάδα», υποστήριξε ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, παραπέμποντας στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ads

 
«Οι Έλληνες δέχθηκαν απομείωση του χρέους τους και αυτό τους ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Καμία χώρα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά όσο η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικάστην εφημερίδα Die Wel, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως η ΕΕ αντιμετωπίζει την Ελλάδα σκληρότερα από την Ιταλία και την Ισπανία.
 
Όταν επισημάνθηκε από τον δημοσιογράφο πως στην Ελλάδα έχει επέμβει η τρόικα, ο Γκίντερ Έτινγκερ σημείωσε πως η Ιταλία είχε διαφορετικό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσει την κρίση. «Προσφέρουμε, αλλά ζητούμε και τήρηση των δεσμεύσεων. Συμπεριφερθήκαμε καλά και έντιμα στην Ελλάδα», ανέφερε.
 
Σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο Γκίντερ Έτινγκερ εκτίμησε πως «ενισχύθηκε το οπλοστάσιο κατά της κρίσης με τις αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και το ρόλο της ΕΚΤ». Τέλος υποστήριξε πως «τα ευρωομόλογα δεν μπορούν να αποκλειστούν».