Εθνικό μέτωπο για την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Έκανε επίσης λόγο για «Γολγοθά» που έχει μπροστά της η Ελλάδα και θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε «ναι» είτε ψηφίσαμε «όχι».

Ads

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απηύθυνε επίσης κάλεσμα στον πρωθυπουργό να μην διακινδυνεύσει την παραμονή μας στο ευρώ, να σεβαστεί τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και να μην γίνει «πλιάτσικο» σε αυτές.

Ζήτησε επίσης να στείλει διαπραγματευτές «επαρκείς και λογικούς» στο νέο γύρο διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσουν με την Ευρώπη.

«Αν συνεχίσει την πολιτική των τελευταίων μηνών ο λαός θα πεινάσει» είπε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε: «Καλούμε την ΕΕ να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Έχω ήδη ξεκινήσει συζητήσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι δίκαιη συμφωνία, ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος».

Ads

«Η πλειοψηφία του 60% δεν είναι εναντίον της Ευρώπης. Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα. Το μέτωπο είναι ένα το πατριωτικό» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι σημαντικότερο σε μία νίκη είναι να ξέρεις τι να την κάνεις.