Ο Αρτέμης Σώρρας έχει διαδώσει πως κατέχει ομόλογα αξίας 600 δισ. ευρώ και πως τα διαθέτει για να διαγράψει το εθνικό αλλά και το ιδιωτικό χρέος. Όσοι τον πίστεψαν (;) κατέφυγαν στην εφορία και με εξώδικα ζήτησαν τον συμψηφισμό των οφειλών τους με τα λεφτά του Σώρρα.

Ads

Συνολικά εκτιμάται πως πάνω από 5.000 άτομα, μικροοφειλέτες αλλά και μεγαλοοφειλέτες, έχουν σπεύσει στις κατά τόπους εφορίες με έγγραφα, τα οποία αποκαλούν «εξώδικα Σώρρα», και ζητούν τη διαγραφή των χρεών τους.

Είναι εντυπωσιακό πως μεταξύ αυτών είναι και επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με υπέρογκα χρέη. Για παράδειγμα με «εξώδικο Σώρρα» εμφανίστηκε μια κατασκευαστική εταιρεία στη Κόρινθο με χρέος ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, μια ναυτιλιακή με 19,2 εκατ. ευρώ, μια αλυσίδα οπτικών ειδών που χρωστά 2,5 εκατ. και μια αλυσίδα εστίασης που χρωστά 1 εκατ.

Σημειώνεται πως η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου ζήτησε  την αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, το οποίο αποδεχόταν τα χρήματα του Σώρρα. Όπως τόνισε η αντιεισαγγελέας η απόφαση είναι «χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» και ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφασίσει την οριστική αναίρεσή της.

Ads