Δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μια απειλητική επιστολή έστειλαν άγνωστοι στην εισαγγελέα της Δίκης της Χρυσής Αυγής. Γιατί οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αλλά και το ενδεχόμενο πίσω από το φονικό δέμα να βρίσκεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Ads

Ο φάκελος ήταν συστημένος στο όνομά της, ωστόσο η εισαγγελέας θεώρησε ύποπτο το δέμα και κάλεσε την αστυνομία. Το κλιμάκιο πυροτεχνουργών ανέλαβε δράση και οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν. Το δέμα περιείχε ένα βιβλίο μέσα στο οποίο υπήρχε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με έξι μεταλλικά σωληνάρια (πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτοβολίδες) που είχαν εκρηκτική ύλη.

Στο εσωτερικό βρέθηκαν και βίδες και ξυραφάκια και ο εκρητικός μηχανισμός ήταν τόσο ισχυρός που εάν η εισαγγελέας είχε ανοίξει το δέμα το πιθανότερο είναι πως η έκρηξη θα την σκότωνε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο ακροδεξιάς τρομοκρατίας αλλά και το ενδεχόμενο πίσω από το δέμα να βρίσκονται ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Ads

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απορρίψει αίτημα αποφυλάκισης γυναίκας που είχε συλληφθεί για την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος» και φέρεται να είναι σύντροφος ενός εκ των ηγετικών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Στην αντιτρομοκρατική αναμένουν τη σχετική προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, αν αυτή υπάρξει. Σε περίπτωση πάντως που πρόκειται για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς τότε θα πρόκειται για μια αναβάθμιση της δράσης της.