Σεξιστικά σχόλια, χαβαλές και χάχανα. Αυτός ήταν ο τρόπος που το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ παρουσίασε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη μια φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 

Ads

Οι παρουσιαστές γελούσαν, άγνωστο με τι και οι χυδαίες ατάκες έπεφταν βροχή. Ξεχώρισε το αχαρακτήριστο «Έσταζε το ταβάνι;», από τα χείλη μιας γυναίκας, της κ. Κατερίνας Γκαγκάκη, η οποία για κάποιο λόγο βρήκε διασκεδαστική μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς μειδιούσε συνεχώς. 

Σημειώνεται δε, ότι η κ. Γκαγκάκη πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν είχε φουντώσει το κίνημα #metoo, είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό της χώρο πάνω από μια φορές και είχε περιγράψει την εμπειρία της ως εξής: «ναι φοβήθηκα, και θύμωσα και αισθάνθηκα αδύναμη. Και εξοργίστηκα, και ανακατεύτηκα και αποχώρησα τη στιγμή που είχα την πολυτέλεια».

Από εδώ και πέρα όμως το ζήτημα παύει να έχει δημοσιογραφικό και κοινωνικό μόνο ενδιαφέρον και αποκτά και πολιτική διάσταση. Κι αυτό γιατί η κ. Κατερίνα Γκαγκάκη είναι υπεύθυνη – του τομέα Πολιτισμού μάλιστα – του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης. 

Ads

Συνεχίζει λοιπόν ο κ. Μπακογιάννης να τη θεωρεί κατάλληλη γι’ αυτή τη θέση; 

Διαβάστε επίσης: