Φρούριο θυμίζει η Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί της Τρίτης 17 Νοέμβρη. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο ΑΠΘ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε όλους τις εισόδους του πανεπιστημίου.

Ads

Ωστόσο, συγκέντρωση, με μάσκες και αποστάσεις, πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, καθώς και μέλη συλλογικοτήτων έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, «σπάζοντας» και στη συμπρωτεύουσα, την απαγόρευση των συναθροίσεων, τηρώντας ταυτόχρονα τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας. 

«Το Πολυτεχνείο μας καλεί, Αγώνας – Ρήξη – Ανυπακοή», αναφέρει το πανό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974, ενώ το πανό των Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν – Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας».

Την ίδια ώρα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποιούν πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους, περικυκλωμένοι από άνδρες των ΜΑΤ.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες η κεφαλή της πορείας ζήτησε να πραγματοποιήσει διέλευση προκειμένου να φτάσει στο αμερικανικό προξενείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει με της σειρά της μπλόκο. Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε βεβαιώσεις παραβάσεων κυκλοφορίας, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες σε συλλήψεις. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να αποσπάσουν από τους συγκεντρωμένους πλακάτ και πανό, ενώ σημειώθηκαν και συγκρούσεις.

Παράλληλα φοιτητές και φοιτήτριες πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά στο κατειλημμένο κτήριο των εστιών της πόλης. Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών όπου έχουν περικυκλώσει την έκταση των φοιτητικών εστιών.

image

image

image

image