Για «οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Ads

Η ΕΣΗΕΜ – Θ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τόσο την εισβολή στα γραφεία της όσο και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ – Θ ζητά από τις Αρχές «να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε στα γραφεία της Ένωσης και αφού ακινητοποίησε με τους παρευρισκόμενους στον χώρο εργαζόμενους της γραμματείας, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. 

Ads

«Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί ‘μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων’». 

Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα

«Η επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνέβη μετά την επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου, βάλλει ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την προσπάθεια ενίσχυσης της λαϊκής πάλης

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις αγνώστων στην ΕΣΗΕΜ-Θ και στο κτίριο όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100». 

Στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι ενέργειες αυτές αντικειμενικά υπονομεύουν την προσπάθεια για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης και κινητοποίησης και βοηθάει όσους θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στον λαό».