Κατεστραμμένες περιουσίες, ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά και μια μεγάλη καμμένη έκταση άφησε πίσω η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας και κυρίως η αναζωπύρωσή της στον οικισμό Κοκκίνη. 

Ads

Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα στον οικισμό ανάμεσα σε σπίτια, έκαψε δασώδη έκταση στο πέρασμα της και τελικά κατέληξε στη θάλασσα, όπου και έσβησε. Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άφησε να εννοηθεί πως η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού καθώς ξέσπασε αργά τη νυχτά της Κυριακής προς Δευτέρα. «Οι σκέψεις, οι υποψίες, τα συμπεράσματα όλων καταλήγουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το πως μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγιά στις 2 τα ξημερώματα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο κάτοικος της περιοχής και πολιτευτής της ΝΔ, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, μιλώντας στην κάμερα του Σκάι, έδωσε μια άλλη διάσταση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του κ. Οικονόμου και αποδίδοντας το ξέσπασμά της στα καλώδια των ανεμογεννητριών. 

Ads

«Θέλω να πω το εξής. Εδώ πέρα κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι και όταν έχουμε ισχυρούς ανέμους, η περιοχή έχει φωτιά και η κύρια αιτία είναι οι διαρροές από το ηλεκτρικό ρεύμα. Εγώ ήμουν και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, έχω στείλει από αρχές Απριλίου επιστολή στον Πρωθυπουργό, ότι πρέπει στην περιοχή, στον Δήμο Καρύστου, που είναι ουσιαστικά ο “πρωταθλητής” στην Αιολική ενέργεια, πρέπει απαραιτήτως με ανταποδοτικά των ΑΠΕ, να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πρέπει να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων. Διαφορετικά κάθε καλοκαίρι η περιοχή θα καίγεται», ανέφερε.