Ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από σήμερα, Παρασκευή, καθώς πέρα από την πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυροί άνεμοι -τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ στο Αιγαίο- «έδεσαν» τα πλοία, το πρωί στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ads

Από το μεσημέρι ωστόσο, εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και μικρής εξασθένησης των ανέμων.

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνος, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τα δρομολόγια των πλοίων θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 16:00.
 
Το σκηνικό του καιρού παραμένει ίδιο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Ads

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, την Κυριακή αναμένονται βροχές στην Αττική, αλλά θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και ίσως τοπικά και σε κάποιες άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, η πρόγνωση αναφέρει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.