Μετά τον κατακλυσμό της Παρασκευής και τη χθεσινή λιακάδα, νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής τη  χώρα.

Ads

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό το βράδυ να βρέξει. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο και το βράδυ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα βορειότερα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα στα βόρεια απο νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 εως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και απο το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 εως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.