Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Ads

Τα νομοσχέδια αυτά είναι τα εξής:

• Επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.
• Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος. Το σ/ν θα γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το σ/ν της ΕΡΤ Α.Ε.
• Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
• Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί και σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς συμπληρώνονται δύο μήνες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία της χώρας.

Ads