Την απορία της για την ένταξη της Χαλκιδικής στις «κόκκινες» περιοχές σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού εκφράζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, βασιζόμενη στα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ads

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική».

Σε ανάρτησή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται: «Στην σημερινή ενημέρωση ​για τον κορονοϊό ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο στη Χαλκιδική. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 3 κρούσματα στη Χαλκιδική κι εβδομαδιαίο μέσο όρο 2,27 κρούσματα. Και το ερώτημα είναι ξέρει κάτι ο κ. Κικίλιας που δεν γνωρίζει ο ΕΟΔΥ ή απλώς εμφανίστηκε αδιάβαστος για την εξέλιξη των κρουσμάτων; Απαιτούμε τα ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα τώρα.».