Αίσθηση προκαλεί η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το κυβερνητικό επιτελείο το παρουσίαζε ως την πλέον εμβληματική μεταρρύθμιση της διακυβέρνησής του. Αξίζει να σημειωθεί δε πως είναι η δεύτερη κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία από την οποία επιλέγει να «λάμψει δια της απουσίας του» ο πρωθυπουργός, μετά από εκείνη που αφορούσε τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ads

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που εκτιμούν πως η απουσία ήταν η πιο «βολική» επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν είναι και λίγα τα ζητήματα που πιθανότατα θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση, εφόσον αναγκαζόταν να ανέβει στο βήμα της Βουλής. Αυτά αφορούν τόσο τις ίδιες τις διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου όσο και τα πρόσφατα «καμώματα» του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και οι αποκαλύψεις για τον εκβιασμό Γιάννη Στουρνάρα εις βάρος του Νίκου Μανιαδάκη.

Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος αναφερόμενος στην απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή σημείωσε πως αυτή έχει να κάνει «όχι μόνο με το γεγονός ότι ντρέπεται για όσα προβλέπονται με τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, αλλά και με το γεγονός ότι ντρέπεται και για το χθεσινό σόου του Άδωνι Γεωργιάδη».

Σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο κ. Μητσοτάκης με την απουσία του επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ’ εντολή του ΣΕΒ». «Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του», σημείωσαν οι ίδιες πηγές», πρόσθεσε. 

Ads