Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ποζάρει χωρίς μάσκες και αποστάσεις ανάμεσα σε πέντε άτομα, κατά τη διάρκεια βόλτας του με ποδήλατο στην Πάρνηθα. 

Ads

«Περιμένουμε μία επίσημη διάψευση ότι η φωτογραφία δεν είναι αληθινή» σχολιάζει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με το Documento, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη χθες 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα, όπου ο πρωθυπουργός κατά τη βόλτα του με ποδήλατο, συνάντησε ομάδα ατόμων που έκανε Motocross και βγήκαν όλοι μαζί φωτογραφία.

«Τις τελευταίες ώρες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από το Documento φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη με ακόμα έξι άτομα, χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας να φωτογραφίζονται αγκαλιασμένοι» αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι την ημέρα που χάθηκαν ακόμη 100 συνάνθρωποί μας, ο κ. Μητσοτάκης έσπαγε το lockdown μαζί με τουλάχιστον ακόμα έξι άτομα χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως όλοι οι πολίτες, περιμένουμε μία επίσημη διάψευση ότι η φωτογραφία δεν είναι αληθινή» καταλήγει ο Αλ. Νικολαΐδης.

Ads

Αντί της διάψευσης ήρθε η επιβεβαίωση της γνησιότητας της φωτογραφίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον. «Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι», «το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.