Αιφνιδίως αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών (γιατρών και νοσηλευτών) στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο μάλιστα αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού, σύμφωνα με όσα δηλώνουν υγειονομικές πηγές στο tvxs.gr.

Ads

Ενώ λοιπόν είχαν προγραμματιστει οι εμβολιασμοί, με κλεισμένα ραντεβού, για την Δευτέρα το πρωί, σήμερα (31/12) το μεσημέρι, οι υγειονομικοί, έμαθαν ότι εν τέλει, οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί αναβάλλονται.

Παράλληλα, οι ίδιες υγειονομικές πηγές, αναφέρουν στο tvxs.gr,  ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στο νοσοκομείο της Θήβας, με αποτέλεσμα, να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν υφίσταται κάποιο γενικότερο πρόβλημα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία υπάγεται η Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο νοσοκομείο του Βόλου, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, με ανακοίνωση του, δήλωσε πως «ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου», τονίζοντας παράλληλα ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού».

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σερέτη:

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί  διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού. 

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».