Η αποκαλούμενη και «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, αλλά και φόντο στην πρόσφατη κυβερνητική φιέστα για το «άνοιγμα του τουρισμού», η Σαντορίνη,  παρουσιάζει σήμερα εικόνα – φάντασμα: Άδειοι δρόμοι, σοκάκια χωρίς ούτε έναν περαστικό, αλλά και παραλίες με άδειες ξαπλώστρες είναι το σκηνικό του νησιού με τους άλλοτε εκατομμύρια επισκέπτες, όπως καταγράφεται στο οδοιπορικό του Έθνους.

Ads

Είναι χαρακτηριστικό, γράφει το δημοσίευμα, ότι τα καφέ του νησιού όπου μέχρι πέρυσι για να βρεις τραπέζι με θέα την Καλντέρα έπρεπε να είχες «μπάρμπα στην Κορώνη», πλέον είναι παντελώς άδεια.

Αντίστοιχα και στην Οία όπου κάθε απόγευμα συνέρρεαν εκατοντάδες τουρίστες για να απολαύσουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα να λούζει τα κατάλευκα σπίτια, πλέον είναι απολύτως άδειο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ντόπιοι παράγοντες πάντως ευελπιστούν ότι τις επόμενες εβδομάδες η εικόνα στη Σαντορίνη θα βελτιωθεί και θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις στο νησί. Να σημειωθεί ότι με βάση το χειρότερο σενάριο φέτος στη χώρα μας θα έρθουν περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ στο καλύτερο σενάριο μπορεί να αφιχθούν και 10 εκατομμύρια. Πέρυσι είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας συνολικά 33 εκατομμύρια τουρίστες με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Ads

image

image

image

image

image